Sitruskake med revet marsipan
Saftig formkake med smak av appelsin.
Oppskrift av: Elin Vatnar Nilsen
45 minutter
BakverkIngredienser
6 porsjoner
250 g
smør225 g
brunt sukker3 stk
egg225 g
hvetemel2 ts
bakepulver0.5 stk
sitron, saft og revet skall150 g
marsipan, revet2 dl
melisSlik gjør du det:
Rør romtemperert smør og sukker porøst og luftig.Tilsett eggene - ett for ett. Skrap godt ned fra kanten av bollen hele tiden.
Bland inn det tørre + revet marsipan. Rør såvidt sammen.
Ha i sitronsaft, appelsinsaft og skall fra sitrusfrukten (totalt ca. 1.5 dl saft fra sitrusfrukt) Ikke rør for mye.Stryk det utover i en liten langpanne 25 cm x 36 og stek på 180 grader i ca. 25 minutter.
Avkjøl kaken og rør sammen 2 dl melis med litt vann. Tilsett litt sitronsaft i glasuren og litt gul farge (kan sløyfes).
Stryk melis utoverkaken og dryss på litt krymmel. Del opp biter av marsipanog legg på hver bit.