
Sjokokjeks med havregryn
Denne oppskriften gir ca. 30 stk.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
100 g
smør, romtemperert125 g
brunt sukker125 g
sukker2 stk
egg1 ts
vaniljesukker150 g
Havregryn eller havremel, finmalt3 ss
hvetemel2 ts
natron300 g
sjokolade, hakket125 g
Hasselnøtter, grovhakkedeSlik gjør du det:
Rør smør og sukker hvitt og visp inn eggene ett om gangen. Bland inn de tørre ingrediensene og rør til alt har blandet seg.
Bruk en stor spiseskje til å forme jevnstore boller. Sett bollene med god avstand på bakepapir. Kjeksene vil flyte ut under steking.
Stek ved 180° i 10–12 min.
Avkjøl noen minutter på brettet før du legger dem over på en rist. Oppbevar kjeksene mørkt og tørt. Sjokoladekjeksene smaker fantastisk sammen med god sherry.