Sjokokjeks med havregryn

Sjokokjeks med havregryn

Denne oppskriften gir ca. 30 stk.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 100 g

    smør, romtemperert
  • 125 g

    brunt sukker
  • 125 g

    sukker
  • 2 stk

    egg
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 150 g

    Havregryn eller havremel, finmalt
  • 3 ss

    hvetemel
  • 2 ts

    natron
  • 300 g

    sjokolade, hakket
  • 125 g

    Hasselnøtter, grovhakkede
  • Slik gjør du det:

    Rør smør og sukker hvitt og visp inn eggene ett om gangen. Bland inn de tørre ingrediensene og rør til alt har blandet seg.
    Bruk en stor spiseskje til å forme jevnstore boller. Sett bollene med god avstand på bakepapir. Kjeksene vil flyte ut under steking.
    Stek ved 180° i 10–12 min.
    Avkjøl noen minutter på brettet før du legger dem over på en rist. Oppbevar kjeksene mørkt og tørt. Sjokoladekjeksene smaker fantastisk sammen med god sherry.