Sjokoknuter
Sjokolade i varme boller må jo bli bra! La deg friste av nystekte sjokoladeknuter!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Varm melken til fingervarm og rør ut gjæren i melken. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, unntatt smør, og elt til en deig. Tilsett smør i terninger og elt deigen til smøret er blandet helt inn. Deigen skal være smidig og blank, elt i ca. 5 minutter.
La deigen hvile under plast i ca. en time.
Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel. Bre smøret utover halvparten av deigen og strø over sukker, kakao og finhakket kokesjokolade. Brett resten av leiven over den delen som er smurt med smørblanding. Del leiven opp i 24 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på hver av dem. Enden på remsene festes på undersiden av knutene.
Sett sjokoladeknutene på stekebrett med bakepapir og la heve i ca. 30 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.