Sjokolade- og bjørnebærmuffins

Sjokolade- og bjørnebærmuffins

Sjokolade og bjørnebær er en veldig god smakskombinasjon. Her i noen lekre, små minimuffins.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Minimuffins

1 stk

egg

1 dl

sukker

50 g

smør

2 ss

melk

0.75 dl

hvetemel

0.5 dl

kakao

Glasur

0.5 dl

kremfløte

Fyll og pynt

Slik gjør du det:

Smelt smøret. Bland i alle ingrediensene og rør deigen raskt sammen.
Sett minicupcake-papirformer i mini-muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to teskjeer til formene er ca 2/3 fulle.
Trykk 1/2 bjørnebær forsiktig ned i deigen på hver cupcake (det holder med 1/3 bjørnebær hvis bærene er veldig store).
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 10 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.
Til sjokoladekremen varmes først fløten til kokepunktet i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten over svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl til romtemperatur.
Fordel litt sjokoladekrempå hver minimuffins. og pynt med et bjørnebær på hver.