
Sjokolade- og Bailey's cupcakes med Bailey's frosting!
Mørke sjokoladecupcakes med hint av Bailey's, og en tykk og luftig frosting med masse god Bailey's smak. Kan man egentlig ønske seg noe mer? Perfekt til jentekveld, bursdag eller som hjemmekos!
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
Cupcakes
8 dl
hvetemel4 dl
sukker2.5 ss
bakepulver1 ts
salt2 dl
bakekakao4 dl
Melk (all melk går bra)2 dl
Bailey's (eller annen sjokoladelikør)2 dl
Nøytral olje (fks. ris- eller rapsolje)2 stk
Egg, str. XLBailey's Frosting
350 g
smør, romtemperert200 g
Philadelphia Ost Original (ikke Light!), romtemperert3 ss
bakekakao1 dl
Bailey's (eller annen sjokoladelikør)700 g
melisSlik gjør du det:
Cupcakes
Sikt sammen mel, sukker, bakepulver og bakekakao i en stor bolle.
I en annen bolle pisker du sammen Bailey's, melk, olje og egg.
Ha det våte i det tørre og pisk til en relativt jevn røre.
Ha muffinspapir i en muffinform og fordél røre i formene. Bruker du en cookie scooper bruker du to scoops per papirform. Eventuelt fyller du røre 2/3 av hver papirform.
Sett formen på rist midt i ovnen og stek på 180 grader i 20-25 minutter. Test muffinsene med en bakenål før du tar dem ut, kommer nålen ut uten deig er muffinsene klare.
Avkjøl på rist.
Bailey's Frosting
Ha smør i en stor bolle og pisk det hvitt.
Tilsett kremosten og pisk til en jevn røre.
Sikt i bakekakao og melis, og rør deretter inn Bailey's.
Start med 500 gram melis og justér så til ønsket tykkelse. Er frostingen for tykk tilsetter du mer Bailey's. Er den for tynn kan du tilsette mer melis, eller sette den i kjøleskapet så den tykner. Frostingen vil bli helt stiv når den kjøles.