Sjokolade- og bjørnebærmuffins

Sjokolade- og bjørnebærmuffins

Sjokolade og bjørnebær er en veldig god smakskombinasjon. Her i noen lekre, små minimuffins.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Minimuffins

  • 1 stk

    egg
  • 1 dl

    sukker
  • 50 g

    smør
  • 2 ss

    melk
  • 0.75 dl

    hvetemel
  • 0.5 dl

    kakao
  • Glasur

  • 0.5 dl

    kremfløte
  • 100 g

    kokesjokolade
  • Fyll og pynt

  • 20 stk

    bjørnebær
  • Slik gjør du det:

    Smelt smøret. Bland i alle ingrediensene og rør deigen raskt sammen.
    Sett minicupcake-papirformer i mini-muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to teskjeer til formene er ca 2/3 fulle.
    Trykk 1/2 bjørnebær forsiktig ned i deigen på hver cupcake (det holder med 1/3 bjørnebær hvis bærene er veldig store).
    Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 10 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.
    Til sjokoladekremen varmes først fløten til kokepunktet i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten over svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl til romtemperatur.
    Fordel litt sjokoladekrempå hver minimuffins. og pynt med et bjørnebær på hver.