Sjokoladeboller

Sjokoladeboller

Frist med nystekte boller med sjokoladebiter.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

50 g

gjær

200 g

smør

6.5 dl

melk

150 g

sukker

200 g

Melkesjokolade eller en pose med ferdige sjokoladebiter

Sjokoladesaus fra flaske til pynt

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken. Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren.
Tilsett resten av væsken og tilslutt sukkeret. Elt inn nesten alt melet til deigen er passe fast og glatt. Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Hakk melkesjokoladen grovt og kna sjokoladebitene inn i deigen.
Del deigen i 30 emner. Rull jevne boller og sett dem på bapepapirkledde stekeplater.
La bollene etterheve i 30 min.
Pensle bollene med sammenpisket egg og stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min til de er gyldne.
Pynt bollene med sjokoladesaus.