Sjokoladeboller

Sjokoladeboller

Dette er myke hveteboller med biter av melkesjokolade. Gjett om de er populære blant barna!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

  • 50 g

    gjær
  • 150 g

    smør
  • 6.5 dl

    melk
  • 150 g

    sukker
  • 1 kg

    hvetemel
  • 200 g

    melkesjokolade
  • Pensling

  • 1 stk

    egg
  • 1 ss

    melk
  • Slik gjør du det:

    Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken og sukkeret. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.
    Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Hakk melkesjokoladen grovt og kna sjokoladebitene inn i deigen.
    Del deigen i 30 emner. Rull jevne boller og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. La bollene etterheve i 30 min.
    Pisk sammen egget og litt melk med en gaffel og pensle jevnt over bollene (eller pensle med bare melk hvis du vil ha eggfrie boller). Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til de er gylne.