Sjokoladebombe
Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
Kakebunn
10 stk
egg200 g
sukker100 g
potetmel100 g
valnøttkjernerKrem 1
8 dl
crème fraîche25 g
melis0.5 kg
bringebær200 g
nougat0.5 dl
amarettolikør5 pl
gelatinKrem 2
1 l
kremfløte25 g
melis100 g
valnøtter2 pl
kokesjokolade, lys1 pl
bittersjokolade0.5 dl
cognac5 pl
gelatinSjokoladeglasur
4 pl
kokesjokolade, mørk30 g
smør0.75 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Stek kakebunnen i langpanne (som rullekake) i to etapper. Legg bunnene i plast til dagen etter. Krem 1: Stivpisk crème fraîche og melis. Rør inn bringebær og likør. Tilsett grovhakket nougat og marengs. Hell i oppløst gelatin under omrøring. La kremen stå kaldt ca ½ time. Krem 2: Stivpisk fløte og melis. Smelt kokesjokolade i litt kaffe, avkjøl noe og rør inn i kremen. Grovhakk nøttene og resten av sjokoladen. Rør det inn i kremen sammen med konjakk. Tilsett oppløst gelatin i en tynn stråle under omrøring. Sett kremen kaldt ca ½ time. Form kaken som en kuppel. Dekk en stor, vid og rund bolle med plastfolie og dekk den innvendig med kakebunnene. Fyll først med krem 1 og deretter med krem 2. Legg det som er igjen av kakebunnen på toppen av bollen. Kaken bør stå i minst fire timer før den hvelves. Lag sjokoladeglasur av smeltet sjokolade, smør og fløte. Dekk kaken med sjokoladeglasuren og pynt med marsipanliljer.
Oppskriften er hentet fra egg.no