Sjokoladeborg med krem

Sjokoladeborg med krem

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Ingredienser

4 porsjoner

6 stk

egg

8 dl

sukker

13 dl

hvetemel

4 ss

kakao

4.5 dl

melk

Glasur/sjokoladekrem:

500 g

melis

2 ss

kakao

Slik gjør du det:

Lages i en stor langpanne. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Rør inn vekselvis hvetemel tilsatt bakepulver, vaniljesukker, kakao og melk. Smeltet, lett avkjølt smør røres inn til slutt. Ikke rør deigen for lenge, da har kaken lett for å bli tett og kompakt. Hell i smurt/bakepapirkledt langpanne og stek ved 200 ºC i 25-30 min. Avkjøl og del kaken i to lag med krem i mellom. Kaken kan fylles med sjokoladekrem (se oppskrift) eller pisket krem. Sett iskremkjeks opp ned på toppen av kaken og smør krem over det hele. Pynt med rikelig med godterier og små flagg (kransekakeflagg). Glasur/sjokoladekrem: Rør alle ingrediensene sammen. Røres det kraftig med visp, får smørkremen en lys farge og blir mer kremaktig på konsistens.