Sjokoladecookies uten melk og gluten

Sjokoladecookies uten melk og gluten

Her er det vanskelig å ikke bare spise røra og droppe å lage kjeks - men kjeksen er så god at det er verdt å verdt å vente!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
60 minutter

Ingredienser

250 g

smøremyk rapskokos, romtemperert

1.25 dl

Farin

1.25 dl

kokosblomstsukker

2 stk

egg, romtempererte

5.5 dl

lyst glutenfritt mel

1 ts

natron

1 ts

salt

200 g

mørk sjokolade som tåles

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 160 grader.
Kjør sukkeret og rapskokos godt sammen i kjøkkenmaskin – gjerne 5 minutter. Ha deretter over ett og ett egg mens du pisker godt. Tilsett vaniljesukker, siktet mel, salt og natron og rør det forsiktig sammen. Ha over hakket sjokolade og vend godt inn.
Plasser en stor teskje på stekebrettet med noen cm mellomrom, og stek i 10-12 minutter til kjeksen er lys gyldenbrun. La dem ligge på stekebrettet en stund, og løft dem så over på rist og la dem bli helt kalde (i know – DET er vanskelig!).