Sjokoladecookies uten melk og gluten
Her er det vanskelig å ikke bare spise røra og droppe å lage kjeks - men kjeksen er så god at det er verdt å verdt å vente!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
60 minutter
Ingredienser
250 g
smøremyk rapskokos, romtemperert1.25 dl
Farin1.25 dl
kokosblomstsukker2 stk
egg, romtempererte5.5 dl
lyst glutenfritt mel1 ts
vaniljesukker1 ts
natron1 ts
salt200 g
mørk sjokolade som tålesSlik gjør du det:
Sett ovnen på 160 grader.
Kjør sukkeret og rapskokos godt sammen i kjøkkenmaskin – gjerne 5 minutter. Ha deretter over ett og ett egg mens du pisker godt. Tilsett vaniljesukker, siktet mel, salt og natron og rør det forsiktig sammen. Ha over hakket sjokolade og vend godt inn.
Plasser en stor teskje på stekebrettet med noen cm mellomrom, og stek i 10-12 minutter til kjeksen er lys gyldenbrun. La dem ligge på stekebrettet en stund, og løft dem så over på rist og la dem bli helt kalde (i know – DET er vanskelig!).