Sjokoladecupcakes med strø

Sjokoladecupcakes med strø

Cupcakes med sjokolade og deilig glasur.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Sjokoladecupcakes

  • 115 g

    Usaltet meierismør
  • 280 g

    sukker
  • 2 stk

    Store egg
  • 1.5 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 160 g

    hvetemel
  • 0.5 ts

    natron
  • 60 g

    Kakao av god kvalitet
  • 0.25 ts

    salt
  • 225 ml

    h-melk
  • Sjokoladeganache

  • 370 g

    Mørk sjokolade
  • 250 ml

    kremfløte
  • Slik gjør du det:

    Fremgangsmåte cupcakes
    Forvarm stekeovnen til 180 °C.
    Sikt mel, natron, kakao og salt minst 2 ganger, og sett det til siden så lenge.
    Ha smør og sukker i en mikserbolle og miks det fluffy - ca. 3 minutter.
    Tilsett ett egg om gangen og miks til du ser at det er godt blandet sammen.
    Tilsett vaniljeekstrakt samtidig med det siste egget.
    Når du har siktet mel, natron, kakao og salt minst to ganger, heller du det i mikserbollen sammen med melk. Miks kun til det ergodt blandet.
    Legg muffinsformer i to muffinsbrett, og bruk en iskremskje for a få likstørrelse på alle cupcakene.
    Sett det første brettet i midten av ovnen på 180 °C i ca. 18 minutter.
    Avkjøl, og stek de resterende cupcakesene.
    Fremgangsmåte sjokoladeganache
    Hell sjokolade og kremfløte i en bolle og sett den over kokende vann.
    Rør godt helt til sjokoladen smelter, og det blir envakker ganache.
    Dypp cupcakeene i sjokoladeganachen og vri litt på dem slik at de blir godt dekket over hele.
    Løft opp cupcakeene med en gang, slik at ganachen setter seg.
    La dem hvile en liten stund før du strør over masse sjokoladestrøssel, og eventuelt pynter med et lite godterihjerte, eller det du måtte ønske.