Sjokoladedelice med chilibakt ananas
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Sjokoladedelice:
150 g
sjokolade, minst 70%70 g
smør, usaltet6 stk
egg50 g
melisChilibakt ananas:
1 stk
ananas1 stk
vaniljestang100 g
sukker1 dl
vannSlik gjør du det:
Delice betyr ”saliggjørende glede”. Stekes i små ringformer 4 cm diameter og 4 cm høye eller små ildfastformer som rommer ca 1 dl. Varm stekeovnen til 100 ˚C, helst varmluft. Smør formene med litt smør og dryss dem med melis. Finhakk sjokoladen og ha i en bolle. Smelt smør og hell over sjokoladen mens du rører med en slikkepott. Det er viktig at det ikke er noen sjokoladebiter i blandingen. Er det biter igjen, varm blandingen over et vannbad til sjokoladen smelter. Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Eggehviter piskes stiv til marengs. Vend sjokoladeblandingen i eggedosis med en slikkepott. Vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene. Fyll ringene eller formene 3/4 opp og stek i ca 20 min. Det er viktig ikke å steke kakene for mye, da blir de tørre. Avkjøl kakene på kjøkkenbenken. De skal serveres romtempert. (Kakene holder seg 1 døgn i kjøleskapet. Ta dem ut av kjøleskapet 30-40 min før de skal serveres.) Ta kakene ut av ringene, eller hvelv formene over på en tallerken. Server sjokoladedelice med chilibakt ananas, pisket krem med sukker (creme chantilly) ogeventuelt hippenkjeks. Chilibakt ananas: Forvarm stekeovnen til 220 ˚C. Skjær skallet av ananasen og del den på langs. Skjær ut kjernen (skal ikke brukes). Del ananaskjøttet i treninger 2x2 cm og legg i et ildfast fat. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene. Ha vaniljestang og -frø, sukker, vann og chili i en kasserolle, kok opp og hell laken over ananasen i det ildfaste fatet. Bak/stek i varm stekeovn, ca 30 min , til ananasen begynner å få farge. Vend på bitene et par ganger under stekingen. Avkjøl i romtemperatur.