Sjokoladeflak med bringebær og appelsin
Sjokolade med en ny vri!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Tørk bringebærene natten over på en bakepapirkledd stekeplate i ovn på 60° (eller gjør det på dagtid). Når bringebærene er tørre, legg dem i en pose og bruk baksiden av en sleiv til å knuse bærene i mindre biter.
Vask appelsinen godt. Skjær av skallet på appelsinen og skjær det opp i ca. 1 cm tykke strimler. Ha appelsinskallet i en kjele med tykk bunn.
Kok appelsinskallet tre ganger i vann (ha i vann og kok opp og gjenta 2 ganger).
Tilsett vann og sukker til sukkerlaken i kjelen og kok opp sammen med appelsinskallet. La dette småkoke i 2–3 timer. Vannet skal da nesten ha kokt inn helt og appelsinskallet skal være mykt, blankt og seigt av laken. Avkjøl og sett kjelen i kjøleskapet til neste dag.
Ta appelsinskallstrimlene fra hverandre og kutt dem opp i små biter.
Kle en langpanneform med bakepapir eller plastfolie. Smelt sjokoladen over vannbad og hell den over i formen. Dryss over bringebær og appelsinbiter.
La det stivne i kjøleskap.