Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

På denne kaken skal glasuren smelte ned i selve kaken.

Hilde Aasnæs

Ingredienser

Kaken

400 g

smør

4.5 dl

vann

9 dl

sukker

10 dl

hvetemel

1 ts

salt

1 beger

lettrømme

2 ts

natron

4 stk

egg

Glasur

200 g

smør

7 ss

melk

3 ss

kaffe

500 g

melis

Slik gjør du det:

Smelt smøret, ha i vannet og visp inn kakaoen. Avkjøl.
Bland alt det tørre bortsett fra natron sammen og rør rundt. Visp sammen eggene med en gaffel. Bland eggene og 2/3 av rømmen i det avkjølte smøret. Dette helles i det tørre, vispes sammen til en jevn røre.Ha natron i resten av rømmen og bland inn i røra.
Stekes ilangpanne på 180 grader i ca. 40 min.
Når kaken er lunken skal den prikkes med en bakepinneeller lignende, glasuren skal renne ned i hullene.
Smøret smeltes og avkjøles. Sikt melisen og kakaoen og visp alt til en glatt glasur. Glasuren smøres over kaken mens den fortsatt er lunken. Kaken er best om den får stå 1-2 dager før den spises.