Sjokoladekake i langpanne
På denne kaken skal glasuren smelte ned i selve kaken.
Hilde Aasnæs
Ingredienser
Kaken
400 g
smør4.5 dl
vann4 ss
kakaopulver9 dl
sukker10 dl
hvetemel1 ts
salt1 beger
lettrømme2 ts
natron4 stk
eggGlasur
200 g
smør7 ss
melk3 ss
kaffe4 ss
kakaopulver500 g
melis3 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Smelt smøret, ha i vannet og visp inn kakaoen. Avkjøl.
Bland alt det tørre bortsett fra natron sammen og rør rundt. Visp sammen eggene med en gaffel. Bland eggene og 2/3 av rømmen i det avkjølte smøret. Dette helles i det tørre, vispes sammen til en jevn røre.Ha natron i resten av rømmen og bland inn i røra.
Stekes ilangpanne på 180 grader i ca. 40 min.
Når kaken er lunken skal den prikkes med en bakepinneeller lignende, glasuren skal renne ned i hullene.
Smøret smeltes og avkjøles. Sikt melisen og kakaoen og visp alt til en glatt glasur. Glasuren smøres over kaken mens den fortsatt er lunken. Kaken er best om den får stå 1-2 dager før den spises.