Sjokoladekake med juleøl
En sjokoladekake med en hel juleøl i? Ja, denne oppskriften må prøves i jula. Eller når som helst.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
10 dl
hvetemel5 dl
sukker3 ss
kakao1 ts
bakepulver1 dl
nøtter, hakkede0.75 l
juleøl2.5 dl
kremfløte150 g
smørGlasur
200 g
sjokolade, mørk1 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader (ikke bruke varmluft).
Bruk en smurt langpanne som er omtrent 30cm x 40cm.
Finn fram en stor bolle.
Smelt smør. Bland det med sukker, hvetemel, kakao og bakepulver. Hakk nøtter og bland dem inn.
Hell nå i ølet og bland til en jevn røre.
Stek i ovnen i omtrent 40 minutter.
Mens den steker lager du glasur. Knekk sjokolade og ha den i en kjele (eller bolle som tåler varme). Varm opp fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen. Rør rundt til det blir en jevn masse. Sett kaldt til det får en fin konsistens som er lett å smøre utover kaken.
Smør på glasuren når kaka har blitt kald.