Sjokoladekake med kardemomme og kanel

Sjokoladekake med kardemomme og kanel

Kaken er uten egg, og om du bytter ut margarinen med melkefri margarin, er den også melkefri.

Oppskrift av: Ann Eli Mavrakis

Ingredienser

Bunn:

10 dl

Hvetemel eller glutenfritt mel

4 dl

sukker

2 ts

Eggerstatning

0.5 ts

kardemomme

0.5 ts

kanel

200 g

margarin

6 dl

vann eller eplejuice

Glasur:

125 g

margarin

3 ss

vann

300 g

melis

Slik gjør du det:

Bland de tørre ingrediensene, og smuldre i myk margarin. Rør i vann eller eplejuice.
Fordel røren i rund kakeform (26 cm), eller i en bakepapirkledt langpanne. Stekes på 180 grader i ca 40 min. Avkjøl på rist.
Smelt margarin i en gryte. Rør i alle ingrediensene. Glasuren smøres utover kaken med en gang, da den stivner fort.
Tips: Kaken egner seg godt til å fryse. Ønsker du en krydderkakevariant, kan du tilsette mer kanel og kardemomme, og eventuelt bruke noe mindre kakaopulver.
Oppskriften er hentet fra boken Allergikokebok for hele familien av Ann Eli Mavrakis (Cappelen Damm)