Sjokoladekake med kardemomme og kanel
Kaken er uten egg, og om du bytter ut margarinen med melkefri margarin, er den også melkefri.
Oppskrift av: Ann Eli Mavrakis
Ingredienser
Bunn:
10 dl
Hvetemel eller glutenfritt mel4 dl
sukker0.5 dl
kakaopulver6 ts
bakepulver2 ts
Eggerstatning0.5 ts
kardemomme0.5 ts
kanel200 g
margarin6 dl
vann eller eplejuiceGlasur:
125 g
margarin3 ss
vann2 ts
vaniljesukker1.5 ss
kakaopulver300 g
melisSlik gjør du det:
Bland de tørre ingrediensene, og smuldre i myk margarin. Rør i vann eller eplejuice.
Fordel røren i rund kakeform (26 cm), eller i en bakepapirkledt langpanne. Stekes på 180 grader i ca 40 min. Avkjøl på rist.
Smelt margarin i en gryte. Rør i alle ingrediensene. Glasuren smøres utover kaken med en gang, da den stivner fort.
Tips: Kaken egner seg godt til å fryse. Ønsker du en krydderkakevariant, kan du tilsette mer kanel og kardemomme, og eventuelt bruke noe mindre kakaopulver.
Oppskriften er hentet fra boken Allergikokebok for hele familien av Ann Eli Mavrakis (Cappelen Damm)