Sjokoladekake med kokos
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
Ingredienser
75 g
kokosmasse200 g
sukker100 g
smør125 g
yoghurt4 stk
egg150 g
hvetemel2 ts
bakepulver1 klype
salt4 ss
kakaopulverSlik gjør du det:
Rør ut kakaopulveret i 4 spiseskjeer vann.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kle en 25 cm kakeform med papir.
Dekk et bakebrett med bakepapir og ha på kokosmassen. Sett det i ovnen i åtte minutter eller til det er gyllent. Rør om midtveis. Ta det ut av ovnen (men ikke skru av ovnen).
I en kjøkkenmaskin, bland sammen sukker og smør. Bland til det er hvitt og luftig. Ha i yoghurt og ett og ett av eggene, slik at de blander seg godt inn. Ha i kakaoblandingen og bland igjen.
I en bolle, bland sammen mel, bakepulver, salt og kokos. Bland melblandingen med resten, men rør så lite du kan.
Ha kakerøren i kakeformen, glatt ut toppen med en spiseskje. Bak i 30 minutter, eller til toppen av kaka gir motstand om du trykker på den (eller stikk inn en kniv og se om den kommer ut helt ren). Om du baker den for hardt, blir det fort for tørt.
La den hvile noen minutter før du tar den ut av formen og lar den kjøle seg helt ned.