Sjokoladekake med krem og aprikoser
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
100 g
sjokolade, mørk100 g
smør, mykt2 dl
sukker2 ts
vaniljesukker3 stk
egg3 dl
hvetemel1 ts
bakepulverFyll og pynt
3 dl
kremfløte1 ss
sukker50 g
hakkedevalnøtterSlik gjør du det:
Smelt sjokoladen i vannbad. Rør mykt smør, sukker og vaniljesukker lett og luftig. Bland inn den smeltede sjokoladen. Rør inn eggene ett av gangen og tilslutt hvetemel tilsatt bakepulver. Hell deigen i en smurt rund form 24 cm, (dekk bunnen med bakepapir). Stek i varm stekeovn 180 ºC på nederste rille i ca 50 min. Avkjøl kaken og del i tre lag. Visp fløten og sukker til krem, vend inn hakkede nøtter. Bland noen av de hermetiske aprikosene i kompotten. Dynk kakebunnen med litt av laken fra aprikosene. Smør 1/3 av kremen på den nederste delen, aprikoskompott på den neste, legg på toppen og smør kremen over. Pynt med aprikoser og revet sjokolade.