Sjokoladekake med lakris
Lakris og sjokolade i én og samme kake? Ja, takk!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Sjokoladekake
250 ml
Sterk kaffe85 g
kakaopulver140 ml
rømme335 g
hvetemel2 ts
bakepulver1 ts
natron0.5 ts
salt285 g
Usaltet smør340 g
sukker200 g
brunt sukker4 stk
Middels store egg2 ts
VaniljeekstraktLakris-sjokoladekrem
450 g
Mørk sjokolade1 dl
varmt vann1 dl
kakaopulver25 g
Lakrispulver340 g
Usaltet smør2 dl
melisSlik gjør du det:
Sjokoladekake
Forvarm stekeovnen til 160 °C.
Spray tre like store former med matfett. Legg bakepapir i bunnen og spray det med matfett.
Jeg bruker runde former med diameter på 20 cm, men du kan også bruke en 28 eller 32 cm form. Da må du dele kaken i tre deler etter steking.
Lag sterk kaffe og bland den godt sammen med kakao og rømme i en bolle.Sett bollen til side inntil videre.
Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt minst 2–3 ganger.
Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt minst 2–3 ganger.
Miks smøret i en mikserbolle i ca. 7 minutter, til det blir helt fluffy og nesten hvitt på farge.
Tilsett så hvitt og brunt sukker, og miks det videre i noen minutter til. Tilsett ett egg om gangen, og til slutt vaniljeekstrakten.
Tilsett mel og kakao- og kaffeblandingen i to omganger.
Fordel røren i formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter.
Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en trepinne i den. Hvis pinnen er tørr når du drar den ut, er kaken ferdig. Hvis ikke, lar du den stå noen minutter til.
Avkjøl kakebunnene etter steking.
Lakris-sjokoladekrem
Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl helt.
Hell 1 dl varmt vann i en bolle sammen med kakao og lakrispulver, rør godt og avkjøl.
Når sjokoladen er avkjølt, ha smør og melis i en mikserbolle og miks det fluffy. Tilsett så den avkjølte sjokoladen og kakao- og lakrisblandingen, og miks videre.
Jeg legger bunnen på et bakepapir som jeg trekker bort etterhvert.
Bre 1 dl av denne gode kremen på hver bunn før du setter dem sammen.
Bre resten av frostingen på toppen og rundt hele kaken.