Sjokoladekake med lakris

Sjokoladekake med lakris

Lakris og sjokolade i én og samme kake? Ja, takk!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Sjokoladekake

250 ml

Sterk kaffe

140 ml

rømme

335 g

hvetemel

1 ts

natron

0.5 ts

salt

285 g

Usaltet smør

340 g

sukker

4 stk

Middels store egg

2 ts

Vaniljeekstrakt

Lakris-sjokoladekrem

450 g

Mørk sjokolade

25 g

Lakrispulver

340 g

Usaltet smør

2 dl

melis

Slik gjør du det:

Sjokoladekake
Forvarm stekeovnen til 160 °C.
Spray tre like store former med matfett. Legg bakepapir i bunnen og spray det med matfett.
Jeg bruker runde former med diameter på 20 cm, men du kan også bruke en 28 eller 32 cm form. Da må du dele kaken i tre deler etter steking.
Lag sterk kaffe og bland den godt sammen med kakao og rømme i en bolle.Sett bollen til side inntil videre.
Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt minst 2–3 ganger.
Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt minst 2–3 ganger.
Miks smøret i en mikserbolle i ca. 7 minutter, til det blir helt fluffy og nesten hvitt på farge.
Tilsett så hvitt og brunt sukker, og miks det videre i noen minutter til. Tilsett ett egg om gangen, og til slutt vaniljeekstrakten.
Tilsett mel og kakao- og kaffeblandingen i to omganger.
Fordel røren i formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter.
Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en trepinne i den. Hvis pinnen er tørr når du drar den ut, er kaken ferdig. Hvis ikke, lar du den stå noen minutter til.
Avkjøl kakebunnene etter steking.
Lakris-sjokoladekrem
Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl helt.
Hell 1 dl varmt vann i en bolle sammen med kakao og lakrispulver, rør godt og avkjøl.
Når sjokoladen er avkjølt, ha smør og melis i en mikserbolle og miks det fluffy. Tilsett så den avkjølte sjokoladen og kakao- og lakrisblandingen, og miks videre.
Jeg legger bunnen på et bakepapir som jeg trekker bort etterhvert.
Bre 1 dl av denne gode kremen på hver bunn før du setter dem sammen.
Bre resten av frostingen på toppen og rundt hele kaken.