Sjokoladekake med peanøttsmør og jordbærsyltetøy
Denne kaken ble spist opp på få minutter!
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
Kakebunn:
113 g
Mørk sjokolade4 ss
kakao1 dl
varmt vann4 stk
Store egg170 g
meierismør2 stk
Store eggeplommer200 g
sukker1 ss
Vaniljeekstrakt130 g
yoghurt naturell100 g
melk235 g
mel7 g
natron1 gl
jordbærsyltetøyHakkede peanøtter til pynt
Peanøttkrem:
125 g
melis150 g
peanøttsmør5 ts
smør, romtemperert0.75 ts
Vaniljeekstrakt0.25 ts
salt175 g
fløteSlik gjør du det:
Egg, eggeplommer og sukker piskes til eggedosis.
Sikt mel, natron og salt. Bland det forsiktig i eggedosisen.
Yoghurt og melk blandes sammen. Tilsett i eggedosisblandingen. Vend inn forsiktig. Bland kakao og sjokoladen med det varme vannet. Blir det ikke en glatt fin masse, kan du varme den over vannbad eller litt i microen.
Tilsett så det romtempererte smøret. Pass på at sjokoladeblandingen IKKE er for varm før du har den i eggedosisen. Vend så denne sjokolademassen i eggedosisblandingen.
Det er lurt å ha blandingene klare når de skal vendes i eggedosisen!
Jeg brukte 2 små former til denne røren. 16 cm. Smør formene godt.
Stekes på 170 grader i ca 40 min.
Avkjøl før kaken skal fylles. Jeg delte begge bunnene i to.
Peanøttkremen:Ha alt av ingrediensene til kremen i en piskebolle utenom melken.
Pisk alt sammen til en luftig, fin krem. Pisk så i melken. Piskes på full hastighet i ca 1 min
Del de to bunnene i to.
Ha kremen i en sprøytepose. Sprøyt så en sirkel ytterst på kakebunnen. Fyll i jordbærsyltetøy. Sprøyt krem oppå syltetøyet. Legg så en ny bunn oppå og gjør det samme på hvert lag.
Smør krem rundt kaken og et tynt lag oppå kaken. Sprøyt en fin kremkant på toppen av kaken. Fyll så syltetøy i midten. Pynt med hakkede peanøtter rundt kaken og oppå.Settes kjølig. Kaken er best når den får stå litt i romtempratur før servering.
NYT!