Sjokoladekake med peanøttsmørkrem
Denne kaka er lett å lage og har en deilig smak av både sjokolade og peanøtter. Det er lett å falle for fristelsen og kalle det en snickerskake. Kaken er helt uten gluten, melk og egg*.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
60 minutter
Ingredienser
Kakebunn
2 dl
sukker3 dl
lyst glutenfritt mel3 ss
kakao2 ts
vaniljesukker2 ts
natron2 dl
vann6 ss
Matolje2 ts
eddik, 7%Peanøttsmørkrem
115 g
peanøttsmør100 g
Smøremyk rapskokos3 dl
melis3 ss
Fløte som tåles1 ss
Certo frysepulver (kan sløyfes)Pynt
1 dæsj
Freia sjokoladesaus til iskrem1 dæsj
Freia karamellsaus til iskremSlik gjør du det:
Kakebunn
Bland alt det tørre godt. Bland så det våte og rør det kjapt sammen. Ha røren over i en rund form med bakepapir i bunnen. Stek på 180 grader i ca 30 minutter.
Bland alle ostekremingrediensene i en bolle og bland godt. Smak til med kakao til du får ønsket smak.
La kaken avkjøles helt før den løsnes fra forma og glasuren has over.
Peanøttsmørkrem
Pisk rapskokos, peanøttsmør, melis, frysepulver og fløte sammen. Hakk gjerne litt peanøtter grovt og strø over.
Topping
Karamellsaus og sjokoladesaus til is fra Freia. Begge fri for gluten og melk.
*Merk at kaken er uten tilsatt egg, men jeg kan ikke garantere for innholdet av egg i de øvrige ingrediensene, så sjekk innholdsfortegnelser på øvrige ingredienser for å være på den sikre siden.