Sjokoladekake med ristede pekannøtter

Sjokoladekake med ristede pekannøtter

Sjokoladekake med sjokoladeglasur og ristede pekannøtter er det vel ingen som sier nei til?

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Sjokoladekake med pekannøtter - del 1

  • 225 g

    Usaltet smør
  • 60 g

    kakao
  • 3 ss

    Matolje
  • 225 ml

    vann
  • Del 2

  • 400 g

    sukker
  • 220 g

    mel
  • 1 ts

    natron
  • 125 ml

    rømme
  • 2 stk

    egg
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • Sjokoladeglasur

  • 115 g

    smør
  • 30 g

    kakao
  • 75 ml

    melk
  • 2 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 330 g

    melis
  • Slik gjør du det:

    Del 1
    Smelt smør.Tilsett kakao, matolje og vann, og kok det opp i 30 sekunder. 
    Avkjøl og sett det til side så lenge.
    Del 2
    Bland sukker, mel, natron og salt godt sammen. I en annenbolle blandes rømme, egg og vanilje godt sammen.
    Hell alt over i mel- og sukkerblandingen.
    Hell det hele i en langpanne, og stek i midten av ovnen på 190 grader i cirka 30 minutter.
    Glasur
    Smelt smør og tilsett de resterende ingrediensene. La det koke opp, og la det boble 30 sekunderm
    Med en gang langpannekaken kommer ut av ovnen heller dudet over kaken.
    La den stå noen minutter før du drysser over ristede pekannøtter.
    Legg 75 gram pekannøtter på et stekebrett, og setter det i en ovn på 180 grader i ca.20 min. Hakker så nøttene i biter og legger dem på toppen av sjokoladeglasuren.
    Skjær i passende biter og nyt!