Sjokoladekake med valnøtter og gulrot
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
5 stk
egg150 g
sukker150 g
hvetemel1 dl
bakekakao175 g
finrevetgulrot50 g
valnøtter1.5 ts
bakepulver1.5 ts
vaniljesukkerFyll og glasur
375 g
smør, usaltet og mykt750 g
melis2 dråpe
vaniljeessensSlik gjør du det:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen det tørre og vend inn i eggedosisen, sammen med revet gulrot, hakkede valnøtter og olje, bruk en slikkepott. Hell røren i en smurt springform 24 cm og stek på nederste rille i varm stekeovn 190 ºC i 40-50 min. Avkjøl på rist. Rør sammen ingrediensene til fyllet. Del kaken i to og fyll krem mellom lagene og på toppen. Pynt med aprikoser eller ananas.