Sjokoladekake som ikke trenger å stekes
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
100 g
melkesjokolade100 dl
kokesjokolade, lys3 stk
sirup75 g
smør, usaltet10 stk
Bixit kjeks15 stk
aprikoser, tørkede1 dl
valnøtter1 dl
rosinerSlik gjør du det:
Denne kaka er veldig enkel å lage. Det eneste som kreves er at du smelter sjokoladen, hakker litt aprikoser og nøtter og blander alle ingrediensene. Etter en tur i kjøleskapet er kaka klar til å spises. 1. Kle en bakeform med plastfolie. Brekk sjokoladen i mindre biter og ha bitene i en kasserolle sammen med sirup og smør. La det smelte sammen på middels varme. 2. Brekk kjeksen i mindre biter og ha i en bolle. Skjær opp aprikosene i småbiter og hakk valnøttene. Ha dette oppi bollen. Tilsett rosinene og Rice Krispies og bland alt godt. Slå over sjokoladeblandingen og rør det hele sammen. 3. Så heller du blandingen over i forma. Bruk slikkepotten til å få med deg all røra. Så presser du massen godt sammen ved hjelp av en sleiv. La forma stå i kjøleskapet i 1-2 timer før du skjærer opp kaka. Oppskriften er hentet fra "Vi baker!" av Marit Røttingsnes Westlie.