Sjokoladekake

Sjokoladekake

Dette er en variant av den klassiske sjokoladekaka Black Forrest Gateau.

Oppskrift av: Rachel Khoo
90 minutter
Kake

Ingredienser

4 porsjoner

Sjokoladekake

2 stk

egg

125 g

sukker

2 ss

kakao

Sjokoladeballonger

400 g

kirsebær

2 ss

sukker

Pisket krem

1 ss

sukker

Slik gjør du det:

Du trenger en 20 cm springform. Og du ser videoen her.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bland sammen mel, kakaopulver og bakepulver.
Pisk sammen sukker og egg til det er lyst og luftig.
Bland sammen de våte ingrediensene med de tørre.
Smør formen og ha i røren.
Bak i 30 minutter eller til en fyrstikk kommer ren og fin ut når du stikker den inn. La kaken avkjøles på rist.
Blås opp ballongene.
Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side. Den skal være så tykk som kremfløte. Dypp ballongene og sett dem på et fat (som på forhånd er dekket med plastfolie).
Sett i kjøleskapet.
Fjern steinen fra kirsebærene (eller morellene). Spar 6 til pynt.
Ha en desiliter vann og 100 gram sukker i en kjele. Ha på lokk og kok opp.
Ha i kirsebærene og kok i 10 minutter.
Avkjøl i kjøleskap.
Når sjokoladen har stivnet, gjenta prosessen med å dyppe (slik at det blir to lag). Sett i kjøleskapet igjen til de er stivnet.
Klipp forsiktig et hull i ballongene (de skal ikke sprekke plutselig!) og ta ut luften kontrollert.
Nå sjokoladekaka og kirsebærene er kalle, del kaken opp i biter og legg dem i sjokoladebollene. Ha i kirsebærene.
Pisk kremen med sukker og ha i en kakesprøyte. Sprøyt på krem og ha til sist på noen kirsebær til pynt.