Sjokoladekakerull med oreo og nougat

Sjokoladekakerull med oreo og nougat

Swissrull, rullekake etc Kjært barn har mange navn. Som også er kjent for å være rask og enkel å lage. Så hvorfor ikke prøve denne varianten? Sjokoladekakerull fylt med krem, oreo og nougat. Toppet med sjokoladeganache! Denne er en skikkelig fest i munnen!!

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

Sjokoladekakerull

5 stk

egg

250 g

sukker

0.5 ts

fint salt

1.5 ts

bakepulver

150 g

mel

Sjokoladeganache

150 g

fløte

150 g

Mørk sjokolade

Fyll

3 dl

fløte

10 stk

Oreokjeks

1 ts

Vaniljeekstrakt

150 g

nougat

1 ss

melis

Slik gjør du det:

Start med å sette ovnen på 180 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i kaffe og ekstrakt.
Sikt alt det tørre, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Dekk til en stekeplate med bakepapir. Smør kakerøren utover platen med en slikkepott eller en palett.
Stekes i ca 10-12 min.
Gjør klar et koppehåndkle på benken. Sikt melis over hele håndkleet og stryk så over med hånden. Snu kopphånkleet rundt på andre siden.
Når rullekaken er ferdig stekt løfter du kaken av brettet øyeblikkelig etter steking. Legg kakesiden ned på kopphåndkleet og dra forsiktig av bakepapiret.
Rull så kaken med kopphåndkleet slik at både kaken og håndkle blir rullet sammen. Dette gjøres for å lettere kunne rulle sammen kaken når den er kald og fylt med krem.
Avkjøl i kjøleskapet.
Sjokoladeganache
Varm opp fløten til kokepunktet.
Ha så den varme fløten over grovhakket sjokolade. Ikke rør, la den bare stå slik i ett par minutter.
Rør så med en pisk til den blirblank og fin.
Rør inn en spiseskje med smør og la den stå på benken å avkjøle seg.
Fyllet
Start med å smelte nougaten over vannbad. Når nougaten har smeltet setter du bollen i kaldt vann, slik at nougaten kjøler seg ned raskere.
Piske såopp fløten med 1 ss melis og 1 ts ekstrakt. Vend i knust Oreos og den avkjølte nougaten.
Ta frem rullekaken. Og rull den forsiktig ut.
Smør et godt lag med sjokoladeganache på bunnen.
La ca. 2 cm på hver ende være udekket med ganache.
Husk å spare litt.Du skal også ha ganache på toppen av kaken. Stryk kremen på toppen av ganachen.
Her skal det også være 2 cm udekket med krem, da blir det mindre søl når kaken skal rulles sammen.
Rull så sammen kaken, og prøv å løft kaken litt mens du ruller slik at du ikke skviser bort all kremen.
Sett kaken over på et fint fat.
Hell over resten av ganachen og stryk den utover med en palett eller slikkepott. Strø så over med litt knuste oreos.
Oppbevares i kjøleskapet i ca. 1 uke. Anbefaler å ta den ut ca 20-30 min før servering slik at den blir romtemperert.
Tips! Siden kaken er fylt med krem er det ugunstig å fryse den, da kaken blir bløt når den tines opp. Du kan fryse ned bunnen i et koppehåndkle som dekkes til med plast, da tiner kaken fort. Lag ferskt fyll og smør på kaken etter opptining.
Om du bytter ut kremen med smørkrem er den utmerket til å fryse ned.