Sjokoladekjeks med gresskar
Dette er med hånden på hjertet de mest luftige cookiesene jeg har laget noen gang.
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
115 g
smør50 g
brunt sukker100 g
Hvitt sukker2 stk
egg100 g
gresskarpuré (Jeg brukte Libby's Pumpkin Puré)190 g
Siktet hvetemel1 ts
natron1 ts
bakepulver1 ts
kanel1 ts
Vaniljeekstrakt130 g
SjokoladedråperSlik gjør du det:
Bland sammen 100 gram hvitt sukker og 1 ss kanel i en liten bolle, sett til side. Dette er blandingen du skal dyppe kjeksene i før de stekes.
Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel, og sett til side.
Pisk smøret til det er glatt og lyst, ca. 5 minutter.
Pisk sammen romtemperert smør, hvitt sukker og brunt sukker til blandingen blir lys og luftig. Ca. 5 minutter.
Pisk inn ett og ett egg.
Rør inn gresskarpuréen og vaniljen.
Rør inn melblandingen i to omganger.
Vend inn sjokoladedråper.
Lag små emner med en spiseskje og vend i sukker og kanel-blandingen før du legger dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Strø gjerne over litt ekstra av sukkerblandingen.
Jeg la 12 emner på hvert brett, men da fløt de litt inn i hverandre, så jeg anbefaler å legge tre i lengden og tre i bredden, dvs. 9 kjeks per brett.
Stek på 185 grader i ca. 13 minutter, til kjeksene er gylne i kantene, men fremdeles myke om du trykker lett på toppen. Ikke stek for lenge, da blir de tørre!