Sjokoladekjeks med peanøtt-frosting
Disse kjeksene inneholder mye sjokolade!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Cookies
350 g
Mørk sjokolade40 g
smør2 stk
egg150 g
sukker1 ts
Vaniljeekstrakt35 g
mel0.25 ts
bakepulverPeanøttsmør-frosting
160 g
melis280 g
peanøttsmør80 g
smør1 ts
Vaniljeekstrakt80 ml
kremfløteSlik gjør du det:
Finn frem alle ingrediensene du trenger for å lage disse supergode kjeksene.
Ha200 g sjokolade sammen med 40 g smør i en bolle og sett det over en kjele med kokende vann.
La sjokoladen og smøret smelte helt.
Rør godt i det hele tiden, og når du ser at alt er smeltet fjerner du kjelen fra komfyren.
La sjokoladen hvile mens du fortsetter med resterende ingredienser.
Ta frem egg, sukker og vaniljeekstrakt.
Miks det godt sammen i cirka 15 minutter.
Etter 15 minutter er eggedosisen fluffy og klar.
På tide å tilsette resterende ingredienser.
Vend melet forsiktig inn til å begynne med.
Videre tilsetter du resterende (150 g) sjokolade og sjokolade/smør-blandingen.
Bland det forsiktig sammen.
Sett nedtelling på 10 minutter, for denne røra skal nemlig stå i romtemperatur i 10 minutter slik at den blir litt fastere.
Etter 1o minutter er røra mye fastere, og det er på tide å steke kjeksene i ovnen.
Ta cirka 1 ss med røre per kjeks.
Ha litt avstand mellom kjeksene på stekebrettet.
Stek dem i cirka 8-10 minutter på 180 C.
La kjeksene hvile i minst 20-30 minutter slik at de blir litt fastere.
Peanøttsmør-frosting:
Finn fram alle ingrediensene du trenger til denne frostingen. (Bra om smøret er mykt).
Hell alle ingredienser unntatt kremfløten i mikserbollen.
Miks det hele godt sammen til det fluffy.
Når det er fluffy og lyst i fargen tilsettes kremfløt. Miks det hele godt sammen.
Ferdig!
Fordel cirka 1 ss peanut butter frosting per kjeks, eller mer om ønskelig.