Sjokoladelangpanne med helnøttglasur
Denne myke sjokoladekaken rører du sammen i en fei! Glasuren er laget med deilig Helnøttsjokolade. Oppskriften er til stor langpanne.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
600 g
hvetemel750 g
sukker3 ss
kakao2 ts
natron1 ts
vaniljesukker1 ts
bakepulver1 l
kulturmelkGlasur
2 dl
kremfløte400 g
HelnøttsjokoladeSlik gjør du det:
Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i Helnøttsjokolade og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn. Smør glasuren over den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig til glasuren har stivnet. Del kaken opp i passe store firkanter.