Sjokoladelangpanne med helnøttglasur

Sjokoladelangpanne med helnøttglasur

Denne myke sjokoladekaken rører du sammen i en fei! Glasuren er laget med deilig Helnøttsjokolade. Oppskriften er til stor langpanne.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

600 g

hvetemel

750 g

sukker

3 ss

kakao

2 ts

natron

Glasur

400 g

Helnøttsjokolade

Slik gjør du det:

Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i Helnøttsjokolade og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn. Smør glasuren over den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig til glasuren har stivnet. Del kaken opp i passe store firkanter.