Sjokoladeostekake

Sjokoladeostekake

Spennende, kremete og smakfull kake!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

180 g

Digestive-kjeks

1 ss

sukker

1 ss

kanel

Krem

5 stk

egg

250 g

sukker

2 ts

kanel

Glasur

125 g

melis

Pynt

50 g

hvit sjokolade, revet

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene til bunnen i en hurtigmikser og kjør det sammen til en jevn masse. Klem kjeksmassen ut i en kakeform til en jevn kakebunn.
Kjør alle ingrediensene til ostekremen i en food processor til det er godt blandet.
Hell ostefyllet forsiktig over kakebunnen så ikke bunnen løser seg opp.
Stek kaken ved 170 grader i ca. 1 time eller til kaken så vidt er fast.
Bland sammen creme fraiche og melis til glasuren. Ta kaken ut av ovnen og hell over glasuren. Fordel den jevnt over kaken og settkaken inn i ovnen igjen i 10-15 minutter. Ta ut kaken og avkjøl den helt.
Dryss over kakao og revet hvit sjokolade før servering.