Sjokoladeostekake
Spennende, kremete og smakfull kake!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Bunn
180 g
Digestive-kjeks1 ss
sukker1 ss
kanel80 g
smør, smeltetKrem
400 g
kremost, naturell300 g
cottage cheese5 stk
egg30 g
kakaopulver1 ts
vaniljesukker250 g
sukker3 ss
kaffe, sterk2 ts
kanelGlasur
2.5 dl
creme fraiche125 g
melisPynt
2 ts
kakaopulver50 g
hvit sjokolade, revetSlik gjør du det:
Bland alle ingrediensene til bunnen i en hurtigmikser og kjør det sammen til en jevn masse. Klem kjeksmassen ut i en kakeform til en jevn kakebunn.
Kjør alle ingrediensene til ostekremen i en food processor til det er godt blandet.
Hell ostefyllet forsiktig over kakebunnen så ikke bunnen løser seg opp.
Stek kaken ved 170 grader i ca. 1 time eller til kaken så vidt er fast.
Bland sammen creme fraiche og melis til glasuren. Ta kaken ut av ovnen og hell over glasuren. Fordel den jevnt over kaken og settkaken inn i ovnen igjen i 10-15 minutter. Ta ut kaken og avkjøl den helt.
Dryss over kakao og revet hvit sjokolade før servering.