Sjokoladepavlova

Sjokoladepavlova

Elsker du sjokolade vil du elske denne deilige sjokoladepavlovaen!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Grunnoppskrift pavlova

6 stk

Romtempererte eggehviter

4 dl

sukker

50 gl

Finhakket kokesjokolade

Fyll

4 dl

fløte

50 g

Mandelflarn

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte pavlova
Pisk eggehviter til fast skum i en helt ren bolle.
Ha i eddik mens du visper.
Tilsett sukkeret litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Dryss over maisenna og visp til blank, smidig og fast marengs.
Vend til slutt inn kakao blandet med finhakket sjokolade (rør minst mulig).
Legg bakepapir på et stekebrett og tegn 2 sirkler, ca. 20 cm i diameter eller etter størrelsen på fatet du vil bruke.
Fordel sjokolademarengsen og smør den jevnt utover i de to sirklene.
Stek marengsbunnene i ovn ved 100° i ca. 1 time.
Skru av varmen og la marengsen stå i ovnen i ytterligere 30 min. før de tas ut og avkjøles i romtemperatur.
Fremgangsmåte fyll
Smelt sjokoladen over vannbad sammen med delfiafett.
Når sjokoladen har smeltet, sett bollen til side og rør til en glatt, tykk saus.
Avkjøl.
Visp fløten til krem.
Legg marengsbunn, krem og sjokoladesaus lagvis og avslutt med krem.
Sprinkle sjokoladesausen over.
Dryss med mandelflarn.