Skillingsboller med sjokolade og klementin

Skillingsboller med sjokolade og klementin

Hva med å sette tennene i disse godbitene? Julete skillingsboller fylt med sjokolade og klementin. Med disse kommer du garantert i julestemning. Kjekke å ha i fryseren er de også når julebesøket kommer.

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

5 dl

melk

150 g

sukker

50 g

gjær

1 stk

egg

Sjokoladefyll

25 g

melis

1.5 ss

kakao

1 klype

maldonsalt

2 ss

mandarinsaft

2 ts

mandarin finrevet skall

Slik gjør du det:

Vi starter med å lage sjokoladefyllet.
Smelt smøret i en kjele. Ha så resten av ingrediensene i. Rør til all sjokoladen er smeltet på medium varme. Da er den ferdig. Sett den i kjøleskapet for å få den avkjølt raskere
Varm melken til 38 grader. Men bruk gjerne kald melk.
Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.
Eltes på medium hastighet i ca 13-15 min.
Deigen skal være litt klissete. Men allikevel mulig å ta på deigen uten at den henger for mye på fingrene. Er den for tørr får du ett tørt og tungt bakverk!
Elt i smøret de siste 3 min av eltetiden.
Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel størrelse.
Ha litt mel på bordet og kjevle ut deigen til ett rektangel. Skal være ca like tykk som en lillefing.
Ha på sjokoladefyllet. Spar litt av sjokoladefyllet til å ha oppå bollene når de er ferdig stekt. Smør det ut med en palett eller kniv. Ikke ta for mye på. Da vil det bli mye gris når du skal rulle sammen deigen! Ikke smør fyll helt ned til kanten. Denne kan du pensle med litt vann. Slik at når du ruller deigen sammen så henger kanten bedre.
Når du har rullet sammen deigen så deler du den opp med en kniv.
Jeg lagde skillingsboller i muffinsformer. Så da kuttet jeg mindre deigdeler enn om jeg skulle lagd vanlige skillingsboller som stekes på brett.
Pensle bollene med egg og sett til heving.
Jeg pleier å koke opp litt vann. Har vannet i en liten skål. Setter skålen nederst i ovnen. Sette inn brettet med boller og lukker ovnsdøren. Da hever det seg fortere og baksten tørker ikke ut.
Når de har hevet til ca dobbel størrelse så skal de stekes på 225 grader i ca 10-12 min. Skal bli gyldne.
Avkjøles. Ta så resten av sjokoladefyllet i en sprøytepose og sprøyt på bollene.
Jeg hadde også litt salt karamellsaus på for det lille ekstra.......