Skillingsboller
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær3.5 dl
melk100 g
smøreller margarin75 g
sukker500 g
hvetemelFyll:
2 ss
smør, smeltet2 ss
sukker2 ts
kanelSlik gjør du det:
30 skillingsboller. I ovn ved 200° i ca. 15 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør gjæren ut i den lunkne melken. Smelt smør/margarin og rør det i melken sammen med sukker. Rør inn nok hvetemel til en smidig og blank deig. Dekk den godt med plast og la den heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse. Elt deigen lett om og kjevle den ut til et rektangel. Pensle med smeltet smør og dryss på sukker og kanel. Rull deigen fast sammen fra langsiden og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver. Sett dem på bakepapir på stekebrett og etterhev dem i ca. 20 minutter. Stek skillingsbollene midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl dem på rist.