Skillingsboller

Skillingsboller

Denne gjærbaksten kan aldri slå feil.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 150 g

    smør
  • 5 dl

    melk
  • 90 g

    sukker
  • 50 g

    gjær
  • 750 g

    hvetemel
  • Fyll:

  • 100 g

    smør
  • 100 g

    sukker
  • 2.5 ss

    kanel
  • Slik gjør du det:

    Smuldre smøret i hvetemelet.
    Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett sukkeret.
    Hell væsken i melet og elt til en jevn og fin deig, ca. 5 min. Sett til heving i ca. 45 min.
    Kjevle deigen ut til et rektangel.
    Smør på mykt smør, strø over sukker og kanel.
    Rull sammen i lengderetningen og skjær i ca. 2 cm skiver og legg på en bakepapirkledd ekeplate.
    Heves under et håndkle til dobbelt størrelse (ca. 45 min.)
    Stekes midt i ovnen ved 220° i 8–10 min.
    Avkjøl på rist.