Skogsbærfromasjkake uten gluten og melk
Du skal nok lete lenge etter en friskere kake enn denne. Kaka er proppfull av bringebær og blåbær og et hint av sjokolade i bunnen. Og helt uten gluten og melk!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
1440 minutter
KakeIngredienser
Kakebunn
2 stk
egg50 g
sukker50 g
potetmel0.5 ts
bakepulver1 ss
kakaoFromasj
350 g
bringebær og blåbær1 pk
bringebærgele1 pk
Vispbar soyafløteSlik gjør du det:
Visp eggedosis av egg og sukker. sikt inn det tørre. Ha over i springform og stek på 180 grader i max 15 minutter. La kaken avkjøles helt og løsne den fra forma, men la forma sitte på fortsatt.
Kok opp bærene og hell dem over i et dørslag over en ny kjele. La det renne gjennom og mos gjerne litt på bærene så mest mulig saft kommer ut. Kok opp saften og tilsett gelepulveret – rør godt!. Sett kasserollen i kaldt vann og pisk soyakremen stiv.
Når geleen er godt avkjølt, men fortsatt flytende, har du den over i kremen og rører godt. Ha hele blandingen over kaken og sett kaken kaldt i 4-5 timer.
Pynt med litt sjokolade på toppen.