Smakfull Torskesuppe
Veldig enkel å lage :)
Håvard Husrem
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
Gulrøtter, hakket1 stk
løk, hakket1 stk
stangselleri, hakket2 fedd
hvitløk, hakket0.5 stk
chili, hakket2 bokser
Hermetiske tomater, grovhakket2 dl
fiskekraft3 stk
Basilikumblader0.5 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
SUPPEN Kutt løk, stangselleri, og gulrøtter i biter. Finhakk chili og hvitløk. Ha litt olje i en kjele og ha i det hakkede og la det surre på medium varme i 15 minutter, Ikke la det bli brunt. Ha i hermetiske tomater og la det surre i 15 minutter, slik at grønnsakene blir møre. Ha i finhakket basilikum og fiskekraften, og la dette koke på medium varme i 15 minutter uten lokk. Rør av og til. Ha hele hærligheten over i en blender og kjør det til en fin suppe. Du kan også bruke en stavmikser.
FISKEN Kok opp en kjele med godt saltet vann. Ha i fiskestykkene. Nå vil det slutte å koke. Varm opp til kokepunktet og trekk kjelen av platen. La fisken trekke i 12 til 15 minutter. Anrett i dyp skål. Først suppen. Så legges fisken forsiktig på toppen. Ha over revet limeskall eller revet sitronskall. Pynt med friske urter. Vel bekomme!