Smuldrepai med epler og müsli

Smuldrepai med epler og müsli

Frokostmüslien kan god brukes til å lage en deilig smuldrepai. Lettvint og veldig godt!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Smuldredeig

  • 2 dl

    müsli
  • 1 dl

    hvetemel
  • 0.5 dl

    sukker
  • 100 g

    smør
  • 2 ss

    creme fraiche
  • Fyll

  • 3 stk

    epler
  • 2 ss

    perlesukker
  • Slik gjør du det:

    Skrell og rens eplene og del dem opp i skiver. Legg dem jevnt utover bunnen av en ildfast form.
    Bland müsli med mel og sukker. Smuldre i mykt smør og bland deretter i crème fraîche til du får en smulete deig. Fordel "smulene" over epleskivene. Dryss over perlesukker til slutt.
    Stekes midt i ovnen ved 200°C i 20 min, eller til smuledeigen er gyllenbrun og sprø og eplene myke.
    Serveres nylaget med iskrem eller annet ønsket tilbehør!