Smuldrepai med epler og müsli
Frokostmüslien kan god brukes til å lage en deilig smuldrepai. Lettvint og veldig godt!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Smuldredeig
2 dl
müsli1 dl
hvetemel0.5 dl
sukker100 g
smør2 ss
creme fraicheFyll
3 stk
epler2 ss
perlesukkerSlik gjør du det:
Skrell og rens eplene og del dem opp i skiver. Legg dem jevnt utover bunnen av en ildfast form.
Bland müsli med mel og sukker. Smuldre i mykt smør og bland deretter i crème fraîche til du får en smulete deig. Fordel "smulene" over epleskivene. Dryss over perlesukker til slutt.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 20 min, eller til smuledeigen er gyllenbrun og sprø og eplene myke.
Serveres nylaget med iskrem eller annet ønsket tilbehør!