Smultringer
Denne oppskriften på smultringer gir omtrent 50 smultringer. Det skulle holde til en lang og god julefeiring.
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
BakverkIngredienser
3 stk
egg275 g
sukker1.5 dl
kremfløte3 dl
seterrømme1.5 ts
hjortetakksalt2 ts
kardemomme700 g
hvetemelSlik gjør du det:
ca 50 stk Visp eggedosis av egg og sukker. Stivpisk fløten. Bland stivpisket fløte og rømme i eggedosisen. Rør i det tørre, rør lett. Bruker du kjøkkenmaskin, skal du røre melet så vidt inn. Hvis du rører deigen for mye blir den seig og vanskelig å kjevle ut. Dekk til bakebollen og sett deigen kaldt natten over. Smelt ca 1, 5 kg smult i en jerngryte. Ha lokk i nærheten og hold deg unna vann (brannfarlig). Når det putrer rundt en tresleiv, er smulten passe varm. Mens smulten blir varm, del deigen opp i mindre biter og kjevle hver bit ut til en leiv på ca. 1 cm tykkelse. Stikk ut smultringer med en smultringutstikker. Stek ikke mer enn 4-5 smultringer om gangen. Smultringene synker først før de kommer opp igjen. Snu smultringene med hjelp av skaftet på en tresleiv. Ta opp smultringene og legg dem på en rist kledd med kjøkkenpapir. Avkjøl og legg i poser eller tette bokser i fryseboksen.