Smultringer
Kan det friste med smultringer rullet i kanel og sukker? Mmm!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Smultringer
50 g
gjær, fersk2.5 dl
melk, lunken0.5 dl
vann, lunkent3 ss
sukker550 g
hvetemel100 g
smør3 stk
egg0.5 stk
vaniljestang, bare frøeneSukker- og kanelblanding
1.5 ts
kanel250 g
sukkerSlik gjør du det:
Ha gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk, lunkent vann og 1 spiseskje av sukkeret. Sett det til side i 10 minutter – gjæren vil da boble opp som tegn på at den er aktiv.
Ha resten av sukkeret, hvetemel, smør, egg ogvaniljefrø i en mikserbolle. Tilsett gjærblandingen og elt det godt sammen til det slipper kanten av bollen.
Dekk bollen med et klede og settdeigen til heving i 30–40 minutter, eller til den har tredobbel størrelse.
Ha deigen på arbeidsbordet og kjevle den ut til enfirkant – min er ca. 1 cm tykk.
Bruk en utstikkerog stikk ut passende store sirkler. Bruk en litt mindre utstikker og stikk ut hull i midten. Dekk med klede og la dem etterheve i 20 minutter.
Varm opp solsikkeoljen til stekingen. Skru ned komfyren når oljen er varm, og stek smultringene én etterén i 30 sekunder på hver side.
Ta dem opp av oljen og la dem renne av påkjøkkenpapir i 30 sekunder.
Vend dem i sukker- ogkanel-blandingen.
Så er det bare å nyte... De er aller best når de er nystekte og sammen med et deilig glass melk.