Smultringer

Smultringer

Kan det friste med smultringer rullet i kanel og sukker? Mmm!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Smultringer

  • 50 g

    gjær, fersk
  • 2.5 dl

    melk, lunken
  • 0.5 dl

    vann, lunkent
  • 3 ss

    sukker
  • 550 g

    hvetemel
  • 100 g

    smør
  • 3 stk

    egg
  • 0.5 stk

    vaniljestang, bare frøene
  • solsikkeolje
  • Sukker- og kanelblanding

  • 1.5 ts

    kanel
  • 250 g

    sukker
  • Slik gjør du det:

    Ha gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk, lunkent vann og 1 spiseskje av sukkeret. Sett det til side i 10 minutter – gjæren vil da boble opp som tegn på at den er aktiv.
    Ha resten av sukkeret, hvetemel, smør, egg ogvaniljefrø i en mikserbolle. Tilsett gjærblandingen og elt det godt sammen til det slipper kanten av bollen.
    Dekk bollen med et klede og settdeigen til heving i 30–40 minutter, eller til den har tredobbel størrelse.
    Ha deigen på arbeidsbordet og kjevle den ut til enfirkant – min er ca. 1 cm tykk.
    Bruk en utstikkerog stikk ut passende store sirkler. Bruk en litt mindre utstikker og stikk ut hull i midten. Dekk med klede og la dem etterheve i 20 minutter.
    Varm opp solsikkeoljen til stekingen. Skru ned komfyren når oljen er varm, og stek smultringene én etterén i 30 sekunder på hver side.
    Ta dem opp av oljen og la dem renne av påkjøkkenpapir i 30 sekunder.
    Vend dem i sukker- ogkanel-blandingen.
    Så er det bare å nyte... De er aller best når de er nystekte og sammen med et deilig glass melk.