Snicker Doodles
Nei det har ingenting med sjokoladen snickers å gjøre slik jeg trodde første gang jeg hørte navnet. Men det er navnet på noen fantastiske gode kjeks! Sprøe utenpå men seige inni. De smelter på tungen med en deilig smak av vanilje, sukker og kanel.
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
60 g
flott100 g
meierismør300 g
sukker2 stk
egg250 g
mel2 ts
Cream of tartar1 ts
bakepulver0.5 ts
fint saltDypping
2 ts
kanel, malt2 ss
sukkerSlik gjør du det:
Sett ovnen på 190 grader.
Kjør Smør, flott og sukker hvit og luftig. Rør så i eggene.
Bland i mel, cream of tartar, salt, bakepulver. Rør til det er blandet. Ikke rør for mye.
Ta frem stekeplater som du dekker til med bakepapir.
Bland sukker og kanel i en bolle.
Ta en teskje med kjeksmasse og rull den til en kule. Rull den så i sukkerblandingen. Sett den på brettet. jeg har ca 8 på hvert brett. Fordi jeg tar ett melkeglass. Presser den oppå kulen slik at kulen blir like rund som bunnen på glasset. Det gjør at kjeksen flyter mere ut. Som gjør den sprø men seig og god inni. Så ha godt med mellomrom mellom kjeksene. De blir ca dobbelt så store.
De skal stekes på 190 grader i ca 8-10 min.
Jeg pleier å se i ovnen etter 8 min. Da er kjeksene høye. Når du ser at de begynner å falle ned. Da er de ferdige. Da er dem også lett gyldne rundt kanten.Ta dem ut. Og fjerne bakepairet med kjeksen på med en gang fra det varme brettet. Ellers vil kjeksen fortsette å steke på det varme brettet. Og det betyr at du får helt sprøe kjeks.
Disse bør du lage opp en god del av. Fordi de forsvinner fort!!!! NAM!!