Snøball-cookies
Disse snøball-cookiesene er perfekte nå som det er jul. Deilige, myke kjeks laget med sjokolade og valnøtter, og etter steking drysser du på et hav av melis.. Melisen gjør dem så dekorative på julebordet, og så smaker de helt fantastisk. Ta en bit og den bare smelter på tungen!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
340 g
smør, usaltet100 g
melis330 g
hvetemel0.25 ts
salt250 g
Sjokoladeknapper eller hakket sjokolade100 g
Valnøtter eller andre nøtter1 ss
VaniljeekstraktEkstra melis for å drysse over etter steking.
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 190 °C.
Ha smør og melis i en mikserbolle og miks det helt fluffy.
Tilsett mel og vaniljeekstraktog miks det videre i cirka 1 minutt til.
Tilsett så sjokoladeknapper og grovhakkede valnøtter for ekstra "crunch".
Ta så cirka 1 ss av deigen oglag en bolle av den, plasser den på en bakeplate som du har dekket med bakepapir.
Gjenta med resten av deigen og sett det hele i en forvarmet oven på 190 °C i cirka 12-14 minutter.
Tips : Jeg bruker varmluft når jeg baker disse kjeksene, da blir de littekstra fluffy.
Med én gang du tarkjeksene ut av ovnen drysser du melis over dem, og evt gjentar dryss av melis etter at de er avkjølt.
Oppskriften gir cirka 50-60 cookies.