Solskinnsboller med appelsin, sjokolade og mandelfyll
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
1 l
melk250 g
smør3 dl
sukker2 stk
egg100 g
gjær for søte deiger3 ts
kardemomme2100 g
hvetemelFyll
125 g
smør, mykt0.5 dl
sukker1 stk
appelsin100 g
hakket mørksjokoladeSlik gjør du det:
Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm. Rør ut gjæren i litt av væsken. Rør eggene ut i resten av melken. Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank. Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min. Riv mandelmasse fint opp på et råkostjern, rør sammen med mykt smør, sukker og appelsinskall og saft av appelsin. Ha deigen ut på bakebordet, del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel. Smør på mandelmasse og revet mørk sjokolade og rull sammen. Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la etterheve i 50 min - 1 time. Pensle med egg og dryss med perlesukker. Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 ˚C i 8-10 min. Avkjøl på rist under et klede. Tips: bollene kan ev settes i muffinsformer.