Sommerlig luksuskake
Ta en bit av denne luksuskaken, og du vil ikke angre. Her har du både mandelkake, kremfyll, bringebær, sjokolade og marsipan. Fordi du fortjener det!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Slik gjør du det:
Skill eggene. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk marengs. Pisk deretter inn eggeplommene.
Finmal mandlene i food processor. Bland med hvetemel og vend inn i deigen sammen med smeltet smør. Rør til deigen blir klumpfri.
Fordel mandeldeigen i to små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 15 minutter. Avkjøl kakene i formene. Løsne forsiktig fra formene og fjern bakepapiret.
Pisk kremfløtentil krem sammen med melis. Fyll kaken med det meste av kremen og friske bringebær. Smør resten av kremen langs kanten av kaken. Kjevle ut marsipan og legg som et bånd rundt kaken.
Smelt kokesjokoladen med kremfløten (gjøres over vannbad eller i mikro). Smør sjokoladen over toppen av kaken. Pynt med bringebær. Sett kaken i kjøleskapet i 30 min slik at sjokoladen stivner.