Søt glutenfri gjærbakst
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
Oppskrift 1: boller/kringle
270 g
semper100 g
jyttemjøl3 ss
sukker1 ts
bakepulver2 ts
kardemomme50 g
smør1.5 dl
vann, lunkent1 ts
fiberhusk50 g
gjær2 stk
eggOppskrift 2: boller
125 g
smør125 g
melis2 ts
kardemomme5 dl
melk(eller vann)50 g
gjær1 ss
fiberhusk2 stk
egg450 g
semper200 g
jyttemjølOppskrift 3: boller
100 g
risbakemel2 ts
kardemomme1 ss
sukker25 g
(1/2 pakke)gjær2 dl
vann(eller melk)Slik gjør du det:
Oppskrifter fra Une Fremstad, som foretrekker oppskrift nr 3 når hun skal bake glutenfritt. Oppskrift 1: Boller/kringle Arbeides sammen som en vanlig gjærdeig til en smidig deig som slipper bakebollen. Dekk til og la heve 20-30 min. Trill ut til boller eller form til kringle. Dekk til og etterhev 30-40 min. Stek i varm stekeovn 225 C i 10-12 min for boller eller 200 C på nederste rille for kringle. Oppskrift 2: boller Kok opp smør, melis og melk. Avkjøl til ca 37 C, bland inn gjær og fiberhusk. La svelle i 5-10 min. Tilsett resten av ingrediensene og arbeid sammen til en smidig og glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve 20-30 min. Ta litt olje på hendene og trill ut til boller, eller sett på plate med hjelp av to spiseskjeer. Dekk til og etterhev i 30-40 min. Stek som oppskrift 1. Oppskrift 3: boller Bland alt det tørre sammen. Smuldre i smøret. Løs opp gjæren i fingervarm væske (37 C) og tilsett i det tørre. Arbeid sammen til en glatt deig. Dekk til bakebollen og sett til heving 20-30 min. Trill ut til boller, dekk til og etterhev i 30-40 min. Stek som oppskrift 1.