Søt og salt S'mores nutellakake

Søt og salt S'mores nutellakake

Kremet nutellafyll, et tykt lag grillet marengs og en tertebunn som byr på både søte digestivekjeks og salte ritzkjeks. Gjør deg klar for ekte amerikansk nytelse!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

Kjeksbunn

145 g

Digestive kjeks ( søte, lyse kjeks )

35 g

Ritz kjeks ( salte, lyse kjeks )

Nutella- fyll

200 g

nutella

2.5 dl

Melk (all melk går bra )

1.5 ss

Maizenna maisstivelse

Marshmallow-krem

4 stk

Eggehviter, str. L

200 g

sukker

0.25 ts

sitronsaft

1 ts

Vaniljeekstrakt

Slik gjør du det:

Kjeksbunn

Knus begge typer kjeks i en blender, kjøkkenmaskin, eller morter.
Smelt smøret og rør inn i kjekssmulene.
Hell deigen over terteformen og trykk ut til et jevnt lag, og opp på sidene av formen.
Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Nutellafyll

Pisk ut maisstivelsen i en liten bolle sammen med melken.
Ha Nutella i en kjele og kok opp sammen med maisstivelse/melke-blandingen, mens du hele tiden pisker med en flat visp så det ikke brenner seg.
La småputtre i ca. 5-6 minutter under kontinuerlig pisking, til blandingen er tyknet til vaniljekremkonsistens.
Hell over tertebunnen og sett i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Til fyllet har stivnet.

Marshmallowkrem

Ha eggehviter, sukker og sitron i en varmesikker miksebolle.
Sett bollen over puttrende vannbad og rør konstant mens blandingen varmes opp og sukkeret smelter. Dette tar ca. 5 minutter.
Når blandingen er hvit og sukkeret har smeltet tar du bollen av varmen og mikser med håndmikser eller kjøkkenmaskin til en fluffy stiv krem, som former topper.
Dette tar ca. 5-10 minutter, avhengig av hastigheten du mikser på.

Montéring

Bre kremen over terten.
Før servering setter du terten helt øverst i ovnen (kald ovn), skrur på 200 grader og grillelement, og griller til du får en gylden skorpe, 3-5 minutter. Du kan også bruke en håndholdt brenner.
Liker du litt en litt ekstra grillet marshmallowsmak lar du terten stå et par minutter ekstra, men pass på, når det først begynner å grille så går det fort fra grillet til brent!
Noen ganger kan kremen ta fyr, slik vanlige marshmallows kan gjøre når du griller dem. Det er ikke noe problem, bare blås ut flammen og servér.