Søt og syrlig ostekake med hvit sjokolade og sitroncurd
Denne ostekaken har et kremete fyll med hvit sjokolade, vanilje og sitron, og fyllet hviler på en sprø bunn av vaniljekjeks og et deilig syrlig lag med sitron curd. Kaken lages i en 20 cm springform, og er nok til ca. 8-10 personer.
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
Bunn:
200 g
Vaniljekjeks / Digestivekjeks65 g
smør, smeltetFyll:
300 g
hvit sjokolade300 g
kremost naturell250 g
smør, romtemperert400 g
melis6 ss
sitronsaft100 g
Sitron curdSlik gjør du det:
Bunn
Kjør kjeks i en foodprocessor til de er smuler.
Bland sammen smeltet smør og kjekssmuler til en jevn deig med konsistens som fuktig sand.
Trykk ut i en bakepapirkledd springform og prikk den med gaffel jevnt over flaten.Stek i ovn på 160 grader i 20 minutter.
Avkjøl.
Fyll
Smelt den hvite sjokoladen og sett til side.
Miks sammen kremost og smør til det er glatt, og rør så inn den smeltede sjokoladen. Bruk gjerne en håndmikser.
Miks inn melis og sitronsaft, og sett til side.
Bre sitron curd over ostekakebunnen, og hell deretter over fyllet. Glatt ut med en kniv eller en slikkepott.
Fyllet vil være flytende, men vil stivne i kjøleskapet.
Sett ostekaken i kjøleskapet i minst 3 timer, eller over natten.
Server avkjølt.