Speltfoccacia

Speltfoccacia

Her har du oppskriften på en nydelig foccacia som kommer til å bli elsket!

Oppskrift av: Torunn Nordbø

Ingredienser

4.5 dl

vann

400 g

Sammalt speltmel

350 g

Siktet speltmel

2 ts

salt

10 stk

Cherrytomater til topping

Frisk rosmarin til topping

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene til deigen og elt den på lav hastighet i 10 minutter. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
Smør en stor langpanne med litt av oljen. Elt forsiktig inn de soltørkede tomatene og ha deigen over i langpannen. Klem forsiktig utover til en jevn leiv. Bruk fingerknokene til å klemme dype groper i deigen med jevne mellomrom.
Drypp resten av oljen over brødet og gni det inn. Sørg for at det kommer litt olje ned i gropene. Del cherrytomatene i to og trykk disse på plass med snittsiden opp, fordel jevnt utover. Dryss til slutt over salt og rosmarin. La deigen heve under plast i 40 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225° og stek brødet midt i ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl i pannen på en rist.