Spinatpai
Lag en nydelig pai til lunsj eller middag!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
4 porsjoner
1 pk
Frossen butterdeig0.5 stk
løk1 stk
hvitløksfedd1 pose
Frisk spinat1 gl
Tomatpesto1 stk
egg til pensling1 ts
flaksaltSlik gjør du det:
Tin butterdeigsplatene.
Legg platene over på et stekebrett med bakepapir.
Bruk fingrene og trykk ned deigen i midten, la det være igjen en kant på ca. 1 cm rundt hver butterdeigplate.
Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Stek i smør til løken blir blank, tilsett spinat. La det frese sammen med løk og hvitløk til spinaten faller sammen.
Smør butterdeigplatene med tomatpesto (ikke på kantene) og legg over spinat og løk. Pensle kantene med sammenpisket egg og dryss over flaksalt.
Stek spinatpaien ved 220° i ca. 10 min, eller til paien har blitt gyllen.
Serveres med spekeskinke, ost og oliven eller til grillmat.