Sprøstekt torskerygg og risotto prima vera med kalvesauce og beurre noisette, tomat og kapers

Sprøstekt torskerygg og risotto prima vera med kalvesauce og beurre noisette, tomat og kapers

Oppskrift av: Torbjørn Møllerop
30 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kjøp ferdig torskefilet i butikken. Skjær noen snitt i skinnet slik at den ikke "krøller" seg ved steking. Sprøstekes i varm panne på skinnsiden i 3-4 min. slik at den blir brun og sprø.Snus, og da har man i 1 ss smør og lar den surre i ca. 1 min. Da er den klar til servering. Husk: Torsken stekes først når alt garnityret og sausen er klar og pensles med smeltet honning og kvernet pepper. Risotto: Vårgulerøtter, nepe, sukkererter og hvite asparges skrelles, kuttes etter ønske og forvelles i salt kokende vann. Vask risottorisen i kaldt vann i noen minutter. Sviss risen godt med finhakket sjalottløk, hell over kalvekraften og kok i ca. 12-15 minutter med røring hele tiden. Juster eventuelt med vann dersom kraften koker helt inn. Den skal være litt bløt, når den er klar, vendes grønnsakene og parmesanen inn. Anrettes pent midt på tallerken med den sprøstekte torsken oppå. Kalvesauce: Forvell tomaten i ca. 45 sek. i kokende vann. Ta av skallet som da har "løsnet". Del dem i 4, fjern innmaten og kutt kjøttet/filetene i små terninger. Kutt også kapersene smått. Sauce: Sviss sjalottløk i en kjele og ha over sukker. Hell så over rødvinen og reduser helt ned. Ha så over kalvekraften og kok ned til det halve. Bland så i varmt nøttebrunt smør, tomat og kapers. Juster eventuelt med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?